Back to Top

Adresa: Ugrinovačka 116b, Zemun

Radno vreme: radnim danima 10:00 - 19:00,

subotom 10:00 - 17:00, nedeljom ne radimo.

headerfacebook headergoogleplus

Tropica Plant Growth Premium Fertilizer 300 ml

Prodajna cena1730,00 RSD
Opis

Tropica Plant Growth Specialised Fertilizer je nova generacija svetski poznatog proizvođača prihrane Tropica, koja se bavi uzgojem ukrasnog bilja.

Prihrana je osmišljena na temelju dugogodišnjeg iskustva i znanja stečenih kroz iskustvo u razmnožavanju biljaka. Sadrži sve esencijalne hranjive materije uključujući i azot (NO3) i fosfor (PO4) za održavanje zdravog i lepog rasta akvarijumskog bilja. Sigurno je za sve akvarijumske organizme.

Karakteristike:

  • Sadrži azot (NO3) i fosfor (PO4).
  • Specialised Fertilizer sadrži hranjive materije koje biljke troše brzo i trajnom upotrebom spriječavate zastoj u rastu bilja i probleme sa algama.
  • Pošto sadrži azot i fosfor prihrana je idealna za gusto ubiljene akvarijume sa manjim brojem riba ili čak bez njih, gdje bilje može ostati bez azota i fosfora koji bi inače dobijali od riba (nepojedena hrana, izmet).
  • Prihrana je dizajnirana za opskrbljivanje bilja sa dovoljnim količinama azota i fosfora u pravilnim rezmerama, čime se osigurava najefikasnijaa apsorpcija hranjivih materija kroz lišće i omogućava bujan rast svih tipova akvarijumskog bilja.
  • Zbog posebne homogene strukture prihrane pogodna je za automatizovane sisteme sa dodavanjem prihrane kroz različite tipove dozirnih pumpi.

Primena:

Specialised Fertilizer preporučuje se dodavati 5 ml na 50 l vode nedeljno ili u skladu s potrebama svakog akvarija.Ovu dozu je najbolje podeliti na 3 - 4 porcije (npr. svaki drugi dan po 1 ml).

Specialised Fertilizer sadrži, osim elemenata u tragovima i makro elemente. Prihrana je posebno pogodno za korištenje u situacijama kada biljke pokazuju znakove nedostatka hranjivih elemenata, ali kod neuravnoteženih akvarijuma, gde je već prisutan problem sa algama, dodavanje makroelemenata potstiče rast algi.

Specialised Fertilizer sadrži azot i fosfor. Doziranje prihrane se preporučuje menjati u skladu sa potrebama svakog akvarijuma. Ako se poveća rast algi odmah smanjiti dozu za 50% i povećati izmenu vode za 50%.

Redovna uporaba i pravilno doziranje Specialised Fertilizer gnojiva vratiće bujno zeleno lišće biljaka, ali to nije lek kod biljaka gdje već ima odumrlog lišća, to lišće je potrebno odmah ukloniti iz akvarijuma.

Za kvalitetno održavanje se preporučuje se redovna izmena vode u akvarijumu - najmanje 25% vode u 7-14 dana, jer to smanjuje količinu nutrijenata i odstranjuje pore algi, organske ostatke i druge materije koje se akumuliraju u akvarijumu.

pant growwth doziranje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Atman_AT_103_4d08b761b089c
Atman AT-103
1390,00 RSD
Sera_Florenette_54b516e4dd2c8
Sera Florenette
590,00 RSD
DragonStone_5505fe0ec9b84
DragonStone
440,00 RSD