Back to Top

Radnja1: Ugrinovačka 116f, ZEMUN
Radnja2: Gandijeva 148a, TC Piramida, NBGD
KONTAKT / RADNO VREME

Fabrički akvarijumi

Fabrički akvarijumi

 

Brendovi akvarijuma: Juwel i Tetra (Nemačka), Atman (Kina)
Kako odabrati akvarijum pročitajte u tekstu na dnu ove strane

Postolja za akvarijume

 

Osim originalnih postolja za fabričke akvarijume, kod nas možete naručiti postolja po vašem zahtevu

Održavanje akvarijuma

održavanje akvarijuma

Uređenje akvarijuma

Uređenje akvarijuma

Uređenje akvarijuma je mala umetnost u okviru akvaristike. Akvarijumi se mogu urediti... pročitaj više

Izrada akvarijuma

Izrada akvarijumaIzrađujemo akvarijume po meri, komode za akvarijume, LED rasvetu i 3d pozadine. Dogovorite se sa našim projektantom oko optimalnog rešenja za vas. Nikola: 065/82-52-733

Odabir akvarijuma

Kako odabrati akvarijum je prvo pitanje s kojim se susreću oni koji su odlučili da sebi priušte jedan takav relaksirajući detalj u kući. Pročitajte u tekstu koji sledi.

odabir akvarijuma

Odredite mesto za akvarijum tako da ćete moći da ga posmatrate u celosti iz položaja gde najviše provodite vremena. Idealna visina postolja za akvarijum je 70-80cm, jer ta visina omogućava da vam je centar akvarijuma u visini očiju u sedećem položaju. Večina fabrika proizvođača akvarijuma se uklapa u ove dimenzije, tako npr najpoznatija fabrika JUWEL pravi komode na visini od 73cm za manje modele akvarijuma i 80cm za veće. Za akvarijume koji se kače na zid visina od zemlje treba da je takva da sredina akvarijuma bude u ravni očiju iz stojećeg pološaja, dakle 130-140cm od zemlje. 

Akvarijum MOŽE da stoji u svetloj prostoriji, bitno je da sunčevi zraci ne biju direktno u front akvarijuma, jer će to prouzrokovati probleme sa neželjenim algama. 

Veći akvarijumi se LAKŠE ODRŽAVAJU od manjih akvarijuma, jer je sistem sa više vode potencijalno stabilniji. To zavisi i od ostalih faktora, među kojima je najvažniji dobra filtracija. Pokušajte da investirate u filter koji je dovoljno velik da u njemu može da se organizuje pre svega mehanička i biološka filtracija, a ukoliko to mogućnosti dozvoljavaju i hemijska i UV filtracija. To će sve pomoći kod daljeg održavanja akvarijuma, zdravlja ribica i akvarijumskih biljaka i suzbiti moguće probleme. Zapamtite, filter je srce akvarijuma i najbitniji njegov segment, o bilo koliko akvarijumu se radi. IZBEGAVAJTE "kugle za ribice" u kojima je nemoguće organizovati filter. U poslednje vreme pojavile su se kugle za zlatne ribice sa filterom i svetlom i to je moguća zdrava sredina za ribice . Predvidite da se filter i ostala oprema ne vidi i ne skreće pažnju sa glavnog sadržaja akvarijuma, dekoracije i celokupnog uređenja. Konsultujte se sa nama oko tehničkih detalja, nalazimo jednostavna, trajna i funkcionalna rešenja.
10+ godina rada, iskustva i hiljade prodatih i postavljenih akvarijuma su garancija tome.

akvarijumi

Birajte opremu renomiranih proizvođača koja je dizajnirana tako da ne pravi buku, koja može smanjiti opšti užitak. 

Predvidite koliko želite da budete posvećeni svom akvarijumu. Postoje akvarijumski sistemi koji zahtevaju veoma malo potrošenog vremena za pravilno održavanje. Neki tipovi akvarijuma, kao npr biljni akvarijumi sa jakim svetlom zahtevaju povećanu brigu. Biljni akvarijumi sa nezahtevnim biljkama ne zahtevaju puno potrošenog vremena za održavanje. Za neki prosečan akvarijum, dovoljno je sat vremena nedeljno za celokupno pravilno održavanje, što može biti i manje i ređe. Napredne sisteme filtracije obično pravimo za zidne plazma akvarijume, a moguća je izrada za bilo kakav akvarijum. Ukoliko pak uživate da "čačkate" oko akvarijuma, ako vam je akvaristika strast i hobi, svakako ćete birati takve postavke koje će zahtevati vaše intervencije...

photo: Akvarijum Centarakvarijum centar fotografija

Uskoro opširnije...