Back to Top

Radnja1: Ugrinovačka 116f, ZEMUN
Radnja2: Gandijeva 148a, TC Piramida, NBGD
KONTAKT / RADNO VREME

Atman akvarijumi


Mali akvarijumi proverenog brenda atraktivnog dizajna, sa LED rasvetom i krovnim filterom

Dennerle akvarijumi


Dennerle akvarijumi

Tetra akvarijumi

Atraktivni Tetra akvarijumi, počev od okruglog akvarijuma kugle do start-up akvarijuma od 54 litara

Juwel akvarijumi


Ponuda, cene i tekst o Juwel akvarijumima, najpoznatijeg evropskog proizvođača

Akvarijum Centar


Stranica u pripremi, pogledajte fotografije Akvarijum Centar akvarijuma OVDE

Fabrički akvarijumi

 

Akvarijume koji se serijski proizvode za široko tržiše nazivamo fabrički akvarijumi. Oni su standardizovani, tačno se zna šta se dobija uz njih kojih su dimenzija, te sadrže osnovni komplet opreme za funkcionisanje živih organizama - ribica i biljaka. Rezervni delovi za fabričke akvarijume su obezbeđeni, a elektronski uređaji uz njih podležu garanciji od 24 meseca. U Akvarijum Centru radimo sa poznatim evropskim brendovima, Juwel, Eheim i Tetra, te najboljim kineskim proizvođačem Atman. Ne radimo sa svim brendovima koji se uvoze u Srbiju, već svim onim s kojim i mi i kupci imaju pozitivna iskustva.

 

U tekstu o izradi akvarijuma iz naše proizvodnje pisali smo o tome kada vam preporučujemo fabričke a kada akvarijume koje pravimo, te uradili izvesna poređenja, što bi Vam moglo pomoći u odluci. Među samim proizvođačima postoje razlike u kvalitetu svetla, kvaliteta filtracije i završne obrade. Danas su svi akvarijumi sigurni od curenja i pucanja, te iz 12-ogodišnje prakse u prodaji akvarijuma, možemo reći da se propusti i problemi dešavaju na nivou statističke greške (<0,1%). Razlike u ceni između akvarijuma sličnih dimenzija različitih proizvođača su po našem mišljenju realne, ako bismo analizirali svaku komponentu od koje se sastoji jedan akvarijumski sistem. Analiza cena jednog akvarijuma na našoj Blog temi OVDE

Neki fabrički akvarijumi mogu da se nadograde, što onom opremom koju je taj proizvođač predvideo, što dodavanjem recimo popularnih kanister filtera u cilju poboljšanja filtracije tamo gde je to zbog naših dodatnih želja – dodatno potrebno. To ne znači da je ugrađena oprema slaba, već je predviđena da zadovoljava prosečno naseljene akvarijume sa ribicama prosečne veličine. Ako se odlučimo za velike ribe koje dosta jedu pa samim tim i prljaju, neki filter sistemi ne mogu davati kristačlno čistu vodu koju uvek želimo. Tako je npr. na svim Juwel akvarijumima počev od 120 litara pa naviše, proizvođač je prevideo moguću nadogradnju postojećeg svetla, onim najmodernije tehnologije sa upravljanjem pomoću kontrolora za svetlo. Za te dodatne opcije se odlučuju akvaristi sa velikim iskustvom, koji tačno znaju koji svetlosni efekti im trebaju, ali i svi oni i koji bi želeli da “se igraju gedžetima”, tačnije sa mogućnostima koje donosi moderna tehnologija akvarijumske opreme.