UREDJENJE AKVARIJUMA je mala umetnost u okviru akvaristike. Akvarijumi se mogu urediti na bezbroj različitih načina. Ipak postoje opšta pravila i smernice. Kada treba da se uredi, tada za akvarijum cena može da varira u zavisnosti od materijala koji se koriste.

Postavite na dno hranljivu podlogu za biljke ukoliko planirate da uzgajate iste u akvarijumu, ukoliko ne preskočite ovaj postupak. Preko toga postavite šljunak/pesak predviđen za akvarijume. Odabranu dekoraciju (kamenje, korenje) složite tako da dobijete smisleni povezani detalj. Kada kupujete materijal za dekoraciju birajte 30% veće komade od onoga što vam se čini taman. Dekoracija delom ulegne u podlogu a delimično je zaklone biljke, pa je kasnija vidljivost tog materijala onakva kakva vam se čini da je potaman na prvi pogled.  Nakon nalivanja vode (25C), i stavljanja kondicionera za vodu (ubijanje hlora, hloramina, teških metala., agresivnih soli..), možete saditi biljke. Rastom niže biljke idu u prednji plan, biljke srednjeg rasta u sredinu akvarijuma, visoke biljke pozadi. Vodite računa da su u prodaji mlade biljke, koje nisu na punoj veličini i da mogu porasti. Oko toga se konsultujte sa našim prodavcima u prodavnici. 

 Slike nekih od stotine akvarijuma koje je smo uredjivali. Tu su primeri klasičnih biljnih akvarijuma, akvarijuma sa ciklidima, akvarijuma sa 3D pozadinama, kao i slike akvarijuma koje smo postavili na neka javna mesta.  Ispred slike svakog akvarijuma stoji kratak opis tipa akvarijuma, 


Akvarijum kockastog oblika visine 85cm, sa visećim kamenjem