Back to Top

Radnja1: Ugrinovačka 116f, ZEMUN
Radnja2: Gandijeva 148a, TC Piramida, NBGD
KONTAKT / RADNO VREME

Echinodorus amazonicus

Echinodorus amazonicus

cena: 300,00
Šifra: B006

Echinodorus amazonicus popularno zvana kod akvarista “Amazonka” je biljka koja je iz grupe Echinodorusa najviše zastupljena u našim akvarijumima.
Biljka ima dugačke listove na kratkoj stabljici, uzgaja se kao i većina biljaka u staklenicima to je i razlog promene njenih listova sa srcolikog oblika dobija više izdužen oblik kada je zasadimo u akvarijum.

Echinodorus amazonicus je biljka koja se peporučuje za veće akvarijume zbog veličine njenih listova koji mogu da dostignu impozantne veličine od preko 50 cm.
Korenski sistem Echinodorus amazonicus je izuzetno razgranat tako da se preporučuje kao što je to slučaj i sa nekim drugim vrstama biljaka da se postave komadi klirita ( Pleksi ) u podlogu oko korenja da bi se ogradila ili se sadi u glinene posude. Na ovaj način možemo lakše da kontrolišemo razvijanje biljke.
Optimalna temperature za uspešan rast biljke se kreće od 22ºc do 28ºc, hranljiva podloga je bitna za uspešan rast ove biljke, preporučljivo je i jače ili srednje jako svetlo.
Echinodorus amazonicus je odlična biljka ukoliko želimo da se bavimo držanjem diskusa ili skalara idealna je prilikom mresta za polaganje ikre.

Problem mogu da joj prave botie koje vole da joj buše listove tada naša biljka ne izgleda baš reprenzatativno sa rupicama po listovima. Sličan problem mogu da naprave i ancitrusi koji čiste listove biljke u svom zanosu ih čiste do te mere da ih istanje.
Biljka koja može da zauzima mesto kao fokusna tačka u kombinaciji sa nekim drugim biljkama zasađenim u senci njenih moćnih listova stvara jako lepu postavku u akvarijumu.