Back to Top

Radnja1: Ugrinovačka 116f, ZEMUN
Radnja2: Gandijeva 148a, TC Piramida, NBGD
KONTAKT / RADNO VREME

Echinodorus tenellus

Echinodorus tenellus

cena: 300,00
Šifra: B007

Echinodorus tenellus je najniža biljka od svih biljaka iz grupe Echinodorus. Ovo je brzorastuća biljka i nije preterano zahtevna po pitanju uslova u akvarijumu, bolje će da raste ako raste direktno ispod svetla ,a ne u senci neke veće biljke.

Optimalna temperature za uspešan rast biljke se kreće od 22ºc do 26°c, obavezno je dodavanje hranljivih materija u podlogu ispod korenja biljke, odličan je prerađivač otpadnih materija koje se nalaze pri dnu akvarijuma tako da je preporučljiva za akvarijume.

Sadi se u prvom planu akvarijuma pošto spada u brzorastuće biljke vrlo brzo se dobija atraktivni gusti zeleni pokrivač u prednjem delu akvarijuma. Prija joj dodavanje CO2 u vodu, po akvarijumskom dnu se širi vegetativno, biljka će kada se ukoreni sama da pušta nove izdanke. Da bi brže dobili zeleni pokrivač možemo mlade izdanke da odvojimo od matične biljke i da ih pomerimo na neko drugo mesto.

Kada se mlada biljka ukoreni počeće i sama da stvara novu koloniju biljaka. Ovo je odlična biljka za početnike koji žele da dobiju lepu zelenu površinu u prvom planu akvarijuma.