Back to Top

Radnja1: Ugrinovačka 116f, ZEMUN
Radnja2: Gandijeva 148a, TC Piramida, NBGD
KONTAKT / RADNO VREME

Hygrophila polysperma rosanervig

Hygrophila polysperma rosanervig

cena: 300,00
Šifra: B012

Hydrophila polysperma "Sunset" poznata i kao Hydrophila polysperma "Rosanervig" dobila je ime u danskoj botaničkoj firmi Tropica, ova biljka zapravo i jeste produkt ove firme, pripada porodici “Acanthaceae”.
Ovo je interesantna biljka crveno ljubičastih listova na kojim je vidno vidljiva struktura lista, pripada grupi brzorastućih biljaka. Jedna je od najtraženijih biljaka u novije vreme, posebno je interesantna jer je ovo laka biljka za uzgajanje a daje veliki kontrast ostalim zelenim biljkama u akvarijumu.
Odgovara joj jako širok temperaturni raspon od 18°c do 28°c, pH od 5 do 8, može uspešno da se razvija i u mekoj i u tvrdoj vodi, sve ovo čini ovu vrlo prilagodljivu biljku pogodnu za većinu tipova akvarijuma.
Dodavanje CO2 ne igra veliku ulogu u rastu i razvoju ove biljke ali svakako će da pospeši njen rast i doprinese samom izgledu biljke, dodavanje CO2 će najviše da se izrazi na samoj boji listova.
Jedan od elemenata u podlozi je od velike važnosti za ovu biljku a to je Fe, u nedostaku Fe listovi biljke neće imati svoju reprenzetativnu boju, listovi će biti bleđi.
Hydrophila polysperma "Sunset" će kao i većna brzorastućih biljka imati tendenciju širenja po podlozi tako da vrlo brzo može da osvoji prostor koji joj nije bio namenjen. Ovo je biljka koja jako dobro podnosi trimovanje na ovaj način se i dobijaju novi mladi pelceri ujedno sama biljka dobija na grmolikom izgledu jer se na mestu presecanja formiraju nova dva ili više izdanaka.
Hydrophila polysperma "Sunset" je biljka koja je podobna kako za male tako i za velike akvarijum, najčešče se koristi u srednjem planu za pravljenje preseka između biljaka prednjeg i zadnjeg plana.