Back to Top

Radnja1: Ugrinovačka 116f, ZEMUN
Radnja2: Gandijeva 148a, TC Piramida, NBGD
KONTAKT / RADNO VREME

Limnophila sessiliflora

Limnophila sessiliflora

cena: 300,00
Šifra: B014

Limnophila sesiliflora je poreklom iz Južne Azije pripada porodici biljaka "Scrophulariaceae", ovo je biljka sa glatkom stabljikom na kojoj se nalaze raspoređeni listovi u razmaku od po par santimetara.
Limnophila sesiliflora je nezahtevna biljka, može da bude dobra zamena za Cabombu koja je puno zahtevnija po pitanju svetla i kvaliteta vode. Uspeva podejednako dobro u tvrdoj i u mekoj vodi, razvija se na temperaturama od 21°c do 28°c.
Ukoliko biljci Limnophila sesiliflori odgovaraju uslovi u akvarijumu može da procveta, cvet se obrazuje direktno iz listova, purpurne je boje.
Biljka može da se razmnožava na dva načina i to presecanjem stabla na dva dela, u tom slučaju odvojeni deo od matične biljke se sadi zasebno u podlogu ili se biljka razmnožava iz semena, seme se dobija iz kapsule koju razvija sama biljka nakon cvetanja. Dovoljan je mali deo stabljike pa da se biljka u potpunosti osamostali i ukoreni.
Limnophila sesiliflora se u Aziji odakle vodi poreklo smatra za veoma problematičnu biljku, zauzima velike površine u rekama i samim tim uskraćuje prostor drugim biljkama. Limnophila sesiliflora je odlična biljka za početnike, preporučuje se sađenje ove biljke u akvarijume u kojima se nalaze ribe čija se ishrana bazira na biljnoj hrani.
Limnophila sesiliflora u svojim listovima i u stabljici sadrži jednu vrstu toksina zbog čega je ribe izbegavaju.
Sadi se u zadnjem planu akvarijuma, biljka najbolje dolazi do izražaja ako se sadi u grupama od nekoliko pelcera zajedno.