Back to Top

Radnja1: Ugrinovačka 116f, ZEMUN
Radnja2: Gandijeva 148a, TC Piramida, NBGD
KONTAKT / RADNO VREME

Ludwigia arcuata

Ludwigia arcuata

cena: 400,00
Šifra: B016

Ludwigia arcuata je biljka koja vodi poreklo iz Severne Amerike. Biljka se sastoji od tankog nežnog stabla na kojem se parno raspoređeno nalaze uski šiljati listovi, boja biljke može da ide od zelene do jarko crvene boje, boja u mnogome zavisi od inteziteta svetla.
U idealnim uslovima i stabljika i listovi poprimaju jarko crvenu boju. Potrebno je naglasiti da ova vrsta ima prilično slabo razvijen koren, iz tog razloga nije baš preporučljiva za akvarijume u kojima se nalaze velike aktivne ribe.
Prija joj dodavanje CO2 i dodavanje hranljivih materija u podlogu, čak šta više preporučuje se uspeva na temperaturama od 24°c do 28°c. Bez svega ovoga biljke može da raste ali onda će Ludwigia arcuata da stagnira i neće se pokazati u pravoj lepoti.
Kao i većina biljaka razmnožava se sa bočnim izdancima ili jednostavnim odsecanjem vrha matične biljke i njenim sađenjem u podlogu, na mestu gde je odsečena matična biljka izrastaju novi pelceri ovo doprinosi lepšem izgledu biljke. Ludwigia arcuata je izuzetno lepa i efektna biljka koja se nažalost retko sreće kod naših akvarista.