Back to Top

Radnja1: Ugrinovačka 116f, ZEMUN
Radnja2: Gandijeva 148a, TC Piramida, NBGD
KONTAKT / RADNO VREME

Ludwigia repens rubin

Ludwigia repens rubin

cena: 400,00
Šifra: B017

Ludwigia repens ''Rubin'' je još jedna od varijateta iz grupe biljaka Ludwigia, karakteristična je po tamno crvenim listovima raspoređenim duž stabljike. Pripada porodici "Onagraceae", biljka poreklom potiče iz Severne Amerike.
Ukoliko se odlučimo za uzgajanje ove biljke u našem akvarijumu možemo da napravimo lep kontrast biljkama sa zelenim listovima, najlepše dolazi do izražaja ukoliko se sadi u grupama od nekoliko biljaka zajedno. Pošto se radi o brzorastućoj biljci koja ima tendencija da raste u visinu nije pogodna za držanje u malim akvarijumima. Ukoliko se odlučimo za njeno držanje u većem akvarijumu onda je sadimo u zadnjem delu akvarijuma.
Ludwigia repens ''Rubin'' nije preterano zahtevna biljka, jedini uslov je da je svetlo većeg inteziteta, dobro bi bilo da se sadi direktno ispod svetla ukoliko želimo da biljka ima jarko crveno izražene listove.
Ludwigia repens ''Rubin'' može da se drži u tvrdoj i u mekoj vodi, u širokom temperaturnom rasponu od 15°c do 30°c, sa pH tolerancijom od 5 do 8.
Ovo je laka biljka za držanje, vrlo lako se razmnožava sa bočnim izdancima ili jednostavnim odsecanjem vrha matične biljke i njenim sađenjem u podlogu, na mestu gde je odsečena matična biljka izrastaju novi pelceri. Odsecanjem gornjeg dela matične biljke dolazi do grananja samim tim doprinosimo lepšem i dekorativnijem izgledu biljke.