Back to Top

Radnja1: Ugrinovačka 116f, ZEMUN
Radnja2: Gandijeva 148a, TC Piramida, NBGD
KONTAKT / RADNO VREME

Marsilea hirsuta

Marsilea hirsuta

cena: 300,00
Šifra: B018

Marsilea hirsuta je još jedna od biljaka koja je idealna za pravljenje nežnog zelenog pokrivača u prednjem delu akvarijuma.
Ova biljka je samo nekoliko centimetara visoka, raste vrlo sporo uspeva i uz slabo osvetljenje tako da je pogodna i za početnike.
Poznata je pod naučnim imenom Marsilea hirsuta i Tropika je uzgaja i prodaje od 1980 g ali nikad nije postigla veliku popularnost kod akvarista do danas u novije vreme kada je vrlo tražena zbog samih njenih lakih uslova za držanje.
Prilikom sadnje matičnu biljku bi trebalo podeliti na nekoliko delova i saditi je u razmaku od 3 do 4 cm. U početku će svaka biljka sama za sebe da razvija korenov sistem i neće izgledati naročito privlačno, ali nakon nekog vremena adaptacije na uslove u akvarijumu obrazovaće se gust zeleni pokrivač.
Marsilea hirsuta kao što je već spomenuto može da raste kako uz jako tako i uz slabo svetlo, uspesno raste u tvrdoj i u mekoj vodi. Najbolje raste na temperaturama od 20°c do 26°c duže izlaganje ove biljke višim temperaturama može da dovede do oštećivanja pa i do potpunog uništavanja same biljke.
Bez dodavanja CO2 i pri slabom osvetljenju Marsilea hirsutais će da zaustavi svoj rast što znači da joj prija dodavanje CO2 u vodu.
U svakom slučaju to je biljka koja se preporučuje svakom akvaristi koji može da je nabavi.