0,00 RSD
0,00 RSD

Plazma akvarijumi - zidni akvarijumi

Objavio: Mladan, 21/01/2021

plazma akvarijumi

Tanki, zidni - plazma akvarijumi
Akvarijum Centar izrađuje plazma akvarijume premium klase po željenim dimenzijama i ostalim zahtevima klijenata, sa perfektnom završnom obradom i potpunom funkcionalnošću. Održavanje ovih tankih akvarijuma koji se kače na zid je minimalno, zbog moćnih filtera koje ugrađujemo u njih. Trenutna godišnja proizvodnja iznosi oko 200 plazma akvarijuma sa stalnom tendencijom rasta. Naš tim za montažu aktivan je na celoj teritoriji Srbije, gde postavlja, tamo gde ima potrebe i održava montirane plazma akvarijume (Snimak nabacivanja plazme na zidni nosač). Vreme za izradu jednog ovakvog akvarijuma kreće se od 3 do 5 nedelja, zavisno od broja aktivnih porudžbina i zauzetosti proizvodnje. 
Kontaktirajte našeg projektanta Nikolu 065 82 52 733 za sve informacije, a dosta možete saznati i u narednom tekstu, počev od ideje do cene plazma akvarijuma, koje su date kao orjentir.

Pronađite slobodan zid za Vaš plazma akvarijum
Ukoliko ste se odlučili za akvarijum, a imate problema sa prostorom koji je već isplaniran, ovaj tip akvarijuma je ideala za vas. Ne zahteva postolje/komodu kao klasični akvarijumi, pomoću čeličnog nosača koje izrađujemo za svaki naručeni plazma akvarijum čvrsto stoje na zidu. Svaki dom ima neki slobodan zid. Kačenje umetničkih slika je dobilo ozbiljnu konkurenciju u pokretnoj živopisnoj živoj slici, pretočenu u malu vodenu oazu kojom plove šarene ribice.

Brižljivo planiranje unutrašnjeg uređenja i krajnji rezultat. Na slici se vidi i jedna od mnogobrojnih opcija za menjanje boje svetla. Uređenje je sa "brezama" i pravim biljkama, front staklo - beli lakobel- iz jednog komada, sa zaobljenim unutrašnjim ivicama, spoljne dimenzije 150x20x70 cm

Dimenzije plazma akvarijuma
Standardna visina ovih akvarijuma je 70cm, prostorna dubina 17cm, a najčešće naručivana dužina je 150cm. Nema prepreka ni za drugačije dimenzije, pa visina može biti 60-80cm, prostorna dubina 14 - 20cm, a dužina koliko god želite (do 400cm i ne manje od 60cm) Iako je moguće izlaziti i iz tog opsega, naša preporuka je da svoj akvarijum planirate u pomenutim dimenzijama. 

Akvarijum na slici ispod je dimenzija 170x17x70cm

Široka ponuda završne obrade
Postoje razne varijacije oko završne obrade za ove akvarijume. U tom smislu, postoje razlike u ceni i samoj atraktivnosti gotovog proizvoda. U našim prodajnim objektima, na licu mesta možete uočiti u čemu ta završna obrada može da se sastoji. Obloga ili maske za ove akvarijume najčešće izrađujemo od crnog ili belog stakla u visokom sjaju, što proizvodu daje vizuelni ekskluzivitet. Svi znamo koliko je ram za sliku bitan za celokupni doživljaj. Ovaj ram osim što će ulepšati i zaokružiti pokretnu sliku koja se u njemu nalazi, ima funkciju sakrivanja svega onog što ne bismo želeli da vidimo, filtere sa filter masom, nosač za zid, konstrukciju svetla, vazdušnu pumpu, grejač... Dakle, vidite samo scenografiju, bez vizuelnog ometanja od bilo koje korišćene opreme.  Moguće su i drugačije maske / obloge, kao npr. ogledalo, rustika staklo i sl. (postoje primeri u našim objektima). Odabrani dezen stakla može biti i iz jednog stakla, ako angažujemo CNC mašine koje "vade" unutrašnji deo stakla, pa zaobljene ivice mogu biti i spolja i iznutra. (videti pažljivo slike koje slede).

Sa spoljašnje strane mogu biti montirani dugmići / prekidači za upravljanje svetlom, pumpom, grejačem... Najčešće naručivan proizvod je sa svetlom kojim se upravlja pomoću daljinskog upravljača, što omogućava čitavu paletu boja svetlosti, a može se upravljati i intenzitetom istog, imitirati svitanje, zalazak sunca ili pak mesečinu ako ostavimo samo plavo svetlo. Ugrađivanje LED svetla W-RGB koje je naš standard u izradi omogućuje dobijanje takvih efekata.

Najčešće postavljano pitanje je Cena ovih akvarijuma. Kao i kod drugih tipova akvarijuma, postoje odstupanja u zavisnosti od želja naručioca, ali da biste znali na šta možete računati, najčešće naručivani akvarijumi ovog tipa koštaju 600 - 700 eur po dužnom metru (71000-83000 rsd). Ta cena može biti i nešto niža, kao i nešto viša zavisno od detalja, kao i mesta u Srbiji gde se akvarijum ugrađuje. Čelični nosači za zid sa montažom koštaju oko 100 eur prosečno. U navedenu cenu, uračunat je naš dolazak, montiranje nosača za zid, postavljanje akvarijuma, dekorisanje (najčešće smo već ugradili 3D pozadinu) peskom, kamenjem, biljkama..., punjenje vodom i puštanje u rad, te aktivacijom ugrađenih elektronskih uređaja. Moguća je i izrada klot plazma akvarijuma, bez opreme, bez 3d pozadine, što ovaj proizvod čini još dostupnijim.

Primer plazma akvarijuma sa motivom Rimskih stubova kao glavnim motivom za uređenje, 130x18x70cm

Garancija na staklo i elektronske uređaje
Garancija na ove akvarijume iznosi 5 godina, a na opremu 2 godine (svetlo, pumpe i grejači za akvarijum). 

Uređenje plazma akvarijuma
Uređenje ovih akvarijuma može biti raznoliko. Najčežće je uređenje koja podrazumeva tanku 3d pozadinu, sitan kvarcni pesak, biljke, kamenje... Suprotno uverenju da se u ove tanke akvarijume ne mogu držati prave prirodne biljke i uraditi neki biljni aquascape, to je apsolutno moguće. U tom slučaju održavanje zahteva nešto više vremena, pa se kupci češće odlučuju za varijante u kojima je održavanje krajnje minimalno.

Održavanje plazma akvarijuma
Iskustva pokazuju da se ovi akvarijumi servisiraju 2-4 puta godišnje, zavisno od toga koliko je naseljen jedan akvarijum ribama. Servisiranje podrazumeva zamenu 1/3 vode, eventualno brisanje stakala i čišćenje filtera. Imamo i primere gde su neki naši plazma kvarijumi u apsolutnoj funkciji i posle godinu dana nediranja, ali govorimo o proseku i o onome na šta možete računati. Ipak jedno servisiranje ne bi trebalo da oduzme više od sat vremena angažovanja, što znači da se za održavanje ovih akvarijuma potroši 2-4 sata godišnje. Pravilno naseljavanje akvarijuma, izbegavanje prenatrpavanja ribicama, kao i kupovina algara koji pomažu u održavanju čistoće stakala i dekoracije, značajno smanjuje Vaše angažovanje.

Ribice za plazma akvarijume
Izbor ribica za ovaj tip akvarijuma je poprilično velik. Ovo obično nisu mali akvarijumi, pa bez obzira na to što su tanki, ima dosta prostora za rasplivavanje ribica i njihov normalan život. Odabir ribica je skoro isti kao i za bilo koji drugi tip akvarijuma. Najčešći izbor za plazme su Ciklidi (ii to Malawi ciklidi), koje su brze i otporne ribice, sa velikim izborom vrsta i boja. Sa njima ne treba kombinovati miroljubive ribe, osim algara (Ancistrus, Nerita puževi, koji će pomoći higijeni akvarijuma), ali je izbor ovih riba dovoljno veliki da vam druge ribice i nisu potrebne. U plazmama se mogu čuvati i sve manje miroljubive vrste ribica, kraljevske neonke, kolor i druge tetre, koridorasi, trihogasteri i većina ribica iz naše ponude koju možete pogledati OVDE. Bolje je pomenuti ograničenja, a to znači da ne bi trebalo držati ribice koje porastu prevelike i koje ne bi mogle da se okrenu u ovakvom akvarijumu, poput Diskusa (stop Milici i njenim željama za diskusima u plazmi ), odraslih skalara (ali i oni mogu do neke veličine) i drugih većih Američkih ciklida, somova, plekostomusa i gibicepsa.

Iz koje god perspektive gledali, plazma akvarijum deluje atraktivno, 140x17x70cm

Primeri  vodom nenapunjenih akvarijuma

170x17x70cm, rupičasta stena / pozadina, kao centralni motiv

190x20x75cm, sa WoodStone 3d pozadinom, logom firme, led pokazivačem temperature, kao detalji koje i Vi možete zahtevati, kao i mnoge druge.Besplatna dostava
za porudžbine od 12000 dinara pa naviše (detalji)

Svakodnevnvne isporuke
za sve porudžbine primljene do 14 sati, otprema je istog dana.

Garancija kvaliteta
Svi poroizvodi dolaze sa garancijom od minimum 2 god.

Sigurna i laka kupovina
Plaćanje gotovinom prilikom isporuke

Akvarijum Centar
Adresa: Ugrinovačka 116/F, Zemun, Grad Beograd, PAK 200461, Srbija; Telefon: +381 65 82 52 755; Fax: +381 65 82 52 755; Email: akvarijumcentar1@gmail.com; GPS koordinate: 44.849560, 20.390261; Matični broj: 64401467; PIB: 109748569; Radno vreme: ; Lokalno vreme: (GMT).
Akvarijum Centar ima ocenu 4.7 od maks. 5, baziranu na 840 recenzija. Dajte nam i vi ocenu na GOOGLE.
Autorska prava © Akvarijum Centar 2010–function does not exist. Sva prava zadržana
Izrada i dizajn 
mCommerce
usercartmagnifier
Vaša korpa0
Korpa je prazna.
🡐 Nastavite kupovinu