Back to Top

Radnja1: Ugrinovačka 116f, ZEMUN
Radnja2: Gandijeva 148a, TC Piramida, NBGD
KONTAKT / RADNO VREME

Čuvanje ribica, osnovno uputstvo za početnike

Akvarijum za ribice

Postavili ste akvarijum na svoje postolje i uradili nivelaciju (provera libelom) Na dno akvarijuma postavite hranljivu podlogu za biljke (samo ako ćete držati biljke u akvarijumu), pa preko toga šljunak granulacije 1-4 mm. Postavite panj/korenje/drvo za akvarijum i kamenje za akvarijum koje je predviđeno za to. Nalijete vodu približne temperature od 25°C, dokle je predviđeno da se puni akvarijum, i uključite filter u rad. Grejač namestite na 25°C, osim ako držite diskuse ili neke druge ribe koje zahtevaju drugačiju temperaturu, poput zlatnih ribica kojima ne treba grejač.

 

 

Preparati za akvarijum

Stavite neki od kondicionera za vodu kao što je

Demistifikacija "hemije" akvarijumske vode, prvi deo

Demistifikacija „hemije“ za akvarijume, prvi deo

„Ne stavljam nikakvu hemiju u svoj akvarijum“ ili „Od hemije stavljam samo to i to“ ili „Od hemije stavljam celu paletu ovog ili onog brenda“ su rečenice na koje sam mogao naleteti poslednjih 15-ak godina po raznim platformama na kojima akvaristi opisuju svoje akvarijume i iskustva sa njihovim održavanjem. Često imam osećaj da se helijum uvukao u vlasi kose i da kreću na gore. To dizanje kose na glavi je i moj propust jer sam jednostavno mogao da verbalizujem i ranije ono što mi je na pameti u tom trenutku. Ukoliko vas samo zanima „hemija“ u kontekstu biljaka u akvarijumu, možete preskočiti dobar deo teksta i krenuti negde od polovine.

Sve oko nas je hemija

Onog trenutka kada si sipao...

akvarijumi

Cena akvarijuma (zalepljen akvarijum sa ojačanjima) kreće se od 0,6 e po litru (mašinski obradjene ivice stakla, Soudal silikon). Cena akvarijuma sa poklopcem (crno ili belo staklo visoki sjaj) bez opreme kreće se od 0,8e po litru. Prethodno, sa profesionalnom opremom (LED rasveta, filteri...) kreće se od 2e po litru. Profesionalno izveden akvarijuma - po sistemu "ključ u ruke" kreće se od 5e po bruto litru zapremine (komoda, profi oprema, uredjenje akvarijuma sa svom dekoracijom, pesak, drvo, kamenje i biljke)). Ribice nisu uključene u cenu. Cena plazma akvarijuma sa 3D pozadinom i montažom na zid kreće se od 600e po metru dužnom i o njima saznajte više OVDE

Save

Save

Save