Back to Top

Radnja1: Ugrinovačka 116f, ZEMUN
Radnja2: Gandijeva 148a, TC Piramida, NBGD
KONTAKT / RADNO VREME

Katarinin akvarijum

Sve je počelo sad već davne 2007. kada sam na poklon od majke dobila Zlatnu ribicu u akvarijumu od 4L ...

 

Kako je rasla, tako sam menjala akvarijume prvo 10L pa 12L, da bih 4 godine kasnije (2011.), kad smo renovirali stan poželela “pravi” veliki akvarijum za svoju Munju

Večita ciklidna dilema - "meso" ili "salata"

Serijal tekstova o ciklidima, gde za sajt Akvarijum Centra pišu poznate ciklidne face. Tekstovi predstavljaju lični izraz autora, a mi ih objavljujemo, ceneći ukupan doprinos akvaristici koji su autori, kao napredni hobisti, dali poslednje 2 decenije, a ne ulazeći u polemiku oko iznetih stavova, što ostavljamo čitaocima, njihovoj proceni ili iskustvu. Zato je moguće da ćete u našim prodajnim objektima čuti od naših profesionalnih akvarista, drugačije savete ili mišljenja, koji su usklađemi sa preporukama renomiranih proizvođača ili referentnih naučnih radova iz neke oblasti.

Večita ciklidna dilema - meso ili salata i zašto je to meso
Autor: Piroman

 

Ovaj artikal je moje mišljenje i ne treba ga shvatiti kao činjenicu, niti navedene informacije treba da uzmete zdravo za gotovo.

Mnogi snimci jasno pokazuju da se ciklidi biljojedi libe da li da pojedu insekta, ikru ili malu ribu, takoreći svesni su da ta hrana nije primerena njihovim “dugim” crevima i zato ih nikada nećete videti da naručuju biftek!

Večita ciklidna dilema - Tanganyika ili Malawi ciklidi

Serijal tekstova o ciklidima, po mnogo čemu posebnoj kategoriji akvarijumskih ribica, gde za sajt Akvarijum Centra pišu poznate ciklidne face. Tekstovi predstavljaju lični izraz autora, a mi ih objavljujemo, ceneći ukupan doprinos akvaristici koji su autori dali poslednje 2 decenije, a ne ulazeći u polemiku oko iznetih stavova, što ostavljamo čitaocima.

Večita ciklidna dilema - Tanganyika ili Malawi ciklidi i zašto je to Tanganyika
Autor teksta: Piroman

 Ovaj artikal je moje mišljenje i ne treba ga shvatiti kao činjenicu, niti navedene činjenice treba da uzmete zdravo za gotovo.

Malawi ciklidi su prelepi. Paleta boja je neverovatna a intenzitet je izuzetan. Evolucija je podarila i unikatne i čudne oblike Malawi ciklidima, kojima se divimo. Žive i mreste se u česmovaci, bez obraćanja preterane pažnje na

Večita ciklidna dilema - Amerika ili Afrika

 
Serijal tekstova o ciklidima, gde za sajt Akvarijum Centra pišu poznate ciklidne face. Tekstovi predstavljaju lični izraz autora, a mi ih objavljujemo, ceneći ukupan doprinos akvaristici koji su autori dali poslednje 2 decenije, a ne ulazeći u polemiku oko iznetih stavova, što ostavljamo čitaocima.
 

Večita ciklidna dilema - Amerika ili Afrika i zašto je to Afrika
Autor:Piroman

 

Ovaj artikal je moje mišljenje i ne treba ga shvatiti kao činjenicu, niti navedene činjenice treba da uzmete zdravo za gotovo.

Ciklidofili cele planete u ovoj dilemi ignorišu Aziju, koja sa “dilemnim” kontinentima čini sveto trojstvo ciklidaristike Afrika-Amerika-Azija (kao AAA baterije).

Amerika je postojbina velikih, zlih i opasnih ciklida,

akvarijumi

Cena akvarijuma (zalepljen akvarijum sa ojačanjima) kreće se od 0,6 e po litru (mašinski obradjene ivice stakla, Soudal silikon). Cena akvarijuma sa poklopcem (crno ili belo staklo visoki sjaj) bez opreme kreće se od 0,8e po litru. Prethodno, sa profesionalnom opremom (LED rasveta, filteri...) kreće se od 2e po litru. Profesionalno izveden akvarijuma - po sistemu "ključ u ruke" kreće se od 5e po bruto litru zapremine (komoda, profi oprema, uredjenje akvarijuma sa svom dekoracijom, pesak, drvo, kamenje i biljke)). Ribice nisu uključene u cenu. Cena plazma akvarijuma sa 3D pozadinom i montažom na zid kreće se od 600e po metru dužnom i o njima saznajte više OVDE

Save

Save

Save