Back to Top

Radnja1: Ugrinovačka 116f, ZEMUN
Radnja2: Gandijeva 148a, TC Piramida, NBGD
KONTAKT / RADNO VREME

Potapajuce pumpe za vodu

Pumpe za fontane Atman. Kvalitet i garancija 24 meseca. Pročitaj ispod uputstvo za pravilan odabir pumpe.

Nastavci za fontanske pumpe

Nastavci za fontanske pumpe kačite direktno na pumpu ili se prespajaju crevom. Daju efekat "prskalice" ili "pečurke".

Oprema za fontane

Oprema za fontane

Juwel Eccoflow pumpe

Juwel Eccoflow pumpeRezervne pumpe za Juwel akvarijume. Za fontane i spoljašnje filtere videti ATMAN pumpe za fontane

Pumpa za fontanu - kako odabrati odgovarajuću

Kada birate pumpu za svoju fontanu, vodite računa da odaberete odgovarajuće snage. Pravilno tumačenje podataka koje proizvođač daje je najbitnije. Najvažniji podatak je onaj na koju visinu želite da pumpa izbaci vodu. Oko ovoga se možete konsultovati i sa našim prodavcima. Ako na pumpi stoji da maksimalno izbacuje vodu na recimo 2 metara, to znači da će nova pumpa, bez zaprljanog propelera u idealnim uslovima (kako se rade testiranja na osnovu kojih proizvođač daje podatke) izbaciti jedva vodu na tu visinu. To u praksi znači da ako želite da vam pumpa izbaci vodu na 2 metara iznad površine vode, nikako ne birate takvu pumpu, već otprilike duplo jaču. Pumpa gubi snagu sa povećanjem visine, što je prikazano na grafiku koji se nalazi na ambalaži. 
Druga bitna stvar je kojom jačinom i koliki realan protok želite. Ako želite da voda jako cirkuliše birajte još jaču pumpu. Računajte na to, da su fontane najčešče na otvorenom, da se propeler koji pokreće pumpu prlja i da smanjuje protok. U tu svrhu je dobro organizovati predfilter u vidu poroznog sundjera koji će štititi propeler pumpe od prljanja i čestog čišćenja. Pumpu povremeno treba rasklopiti, izvaditi propeler i očistiti od prljavštine. Pumpa mora da je stalno potopljena u vodu prilikom rada i ne sme raditi na suvom.
Uz pumpu posebno možete poručiti nastavke i prskalice za pumpe LINK

Pošto se pumpe često poručuju kurirskim službama, možete koristiti direktno poručivanje sa našeg web shopa 

PUMPE ZA FONTANU LINK


Ukoliko vam je tako zgodnije, pumpe možete poručiti i putem telefona prodavnice 065 82 52 755 ili ih preuzeti direktno kod nas u Zemunu.