Back to Top

Radnja1: Ugrinovačka 116f, ZEMUN
Radnja2: Gandijeva 148a, TC Piramida, NBGD
KONTAKT / RADNO VREME

Žuti Moli

Žuti Moli

cena: 125,00
Šifra: R040

Zuta Moli jedna od naj popularnijih akvarijumskih ribica koja potice iz Meksika. Primerci u prirodi su srebrne boje koja nije atraktivna. Uzgojem i slekcijom u akvarijumskim uslovima dobijene su mnoge vraijacije kao sto su: crna, silver, zuta, lira ...

Spada u mirne ribice, ali poneki primerak bude blago agresivan sto se veoma retko desava. Cesto se preporucuje  pocetnicima zbog svoje lakoće držanja, lakom razmožavanju, otpornoscu....

Kao sto smo vec naveli lako se razmnozavaju i  pozeljno je na jednog muzijaka drzati 2-3 zenke. Razmnozice se u zajednickom akvarijumu, ali je pozeljno da ima dosta biljne vegetacije npr. (gupi trava) kako bi mladj imala gde da se sakrije dok malo ne odraste. Svakako najbolji ucinak ce biti ako se zenka odvoji do samog okota i nakon toga mladj odgaja u zasebnom akvarijumu.Mužjaci su sitniji od zenki i rastu do 8cm, dok ženke rastu do 12cm.

Po pitanju  hrane nisu zahtevne i prihvataju sve vrste hrane mada bi veci procenat  hrane trebao biti biljnog porekla . Temperatura vode koja im odgovara za zivot se krece izmedju 21 i 28 C, tvrdoca vode od 15-30dh i ph 7-8.5

Moliji se zbog svoje mirne naravi mogu držati sa svim drugim živorotkama, skalarima, tetrama, kao i barbusima.

Ribice za akvarijum

U našoj stalnoj prodaji su ribice za vaš akvarijum. Preko 300 vrsta ribica je za 12 godina rada prošlo kroz našu radnju, od toga mnogo retkih vrsta i prvi put uveženih u Srbiju. U ponudi koju vidite su opisi i onih vrsta koje nisu u stalnoj prodaji zbog nemogućnosti stalne nabavke, ali je u svakom trenutku bar 80 vrsta ribica na raspolaganju.

Zašto je kupovina u Akvarijum Centru dobar izbor ? Akvarijumi u kojima držimo ribice su relativno veliki, prosečna litraža je 200 litara. Za razliku od malih akvarijuma, veći prostor omogućuje najbolju kondiciju ribica koje će završiti i u vašem akvarijumu. A svakako ih je lepše videti u prostranom, nego skučenom prostoru, kao što ste već verovatno imali prilike da vidite. Ribice hranimo 2 puta dnevno, jednom kvalitetnom suvom hranom (Tetra diskus, Sera Flora Nature ili Sera Imuno Pro), a drugi put zamrznutom živom hranom. 

Dodaćemo da ribice iz sopstvene proizvodnje, kao i one koje nabavljamo od odgajivača puštamo u prodaju tek kad dostignu "nešto malo više" od standardne prodajne veličine, da se voda u svim akvarijumima menja jednom nedeljno trećina, te da se dvaput dnevno radi obavezno provera zdravlja svih ribica.

Naravno da se dese riblje  bolesti kao kod svakog živog organizma i takvi akvarijumi se stavljaju pod karantin, odakle nema prodaje i do 7 dana od izlečenja. Obezbedili smo kvalitetne velike Sera kese sa zaobljenim rubovima po dnu kese, kako se kupljene ribice ne bi povredile u transportu. Ribice mogu u transportnim kesama u koje ih pakujemo izdržati najmanje 24 sata.

Zato smo, kao i zbog kvalitetnog izbora, popularna destinacija za nabavku riba i za akvariste iz susednih zemalja pre svih iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Ribice ne šaljemo !

Ovo je pitanje koje svakodnevno dobijamo putem društvenih mreža. Nemoguće ih je slati kurirskim službama, zbog propisa o transportu životinja, kao što šaljemo svu ostalu opremu za akvarijume, uključujući i biljke za akvarijum. Ne šaljemo ni autobusom i sl, jednostavno politika firme je da, obzirom da se radi o životinjama, kupac treba da pogleda ono što kupuje. Kada kupite ribice, obratite pažnju na transport (da im ne padne previše temperatura), kao i na puštanje u akvarijum, a ta procedura ako je ne poznajete opisana je na samim transportnim kesama koje dobijate uz kupovinu.